Hlajenje, prezračevanje, ogrevanje PRODAJA - MONTAŽA - SERVIS - VZDRŽEVANJE

Toplotne črpalke

Podjetje Centralex d.o.o. je uradni pooblaščeni prodajalec, monter in serviser toplotnih črpalk Mitsubishi, Toshiba, Daikin, Airwell...

Toplotne črpalke so eden najugodnejših, najučinkovitejših in okolju prijaznih načinov ogrevanja. So zelo prijazne do uporabnika, saj od njega ne zahtevajo nobenega napora in skrbi. V ponudbi imamo različne modele toplotnih črpalk, kar nam omogoča, da poiščemo rešitve za različne potrebe. Na voljo so nizkotemperaturni in visokotomperaturni modeli, zato lahko toplotno črpalko priklopimo na sisteme talnega, stropnega ali stenskega ogrevanja, na radiatorske sisteme ali na konvektorje. Pri slednjih lahko toplotno črpalko uporabljamo tudi za hlajenje. Vse toplotne črpalke omogočajo tudi pripravo tople sanitarne vode, nekatere pa so namenjene izključno temu. 

Za pripravo informativne ponudbe nam posredujte podatke o potrebah objekta. Pri novogradnjah so potrebe po ogrevanju pogosto izračunane v projektu, sicer pa jih ocenimo na podlagi podatkov o samem objektu (ogrevana površina, debelina izolacije, kvaliteta oken). Pri starejših objektih potrebe najlažje razberemo iz podatka o dosedanji letni porabi obstoječega ogrevalnega sistema (količina porabljenega olja, plina...) Pomemben je tudi podatek o tem, ali je bila porabljena količina namenjena le ogrevanju objekta ali tudi sanitarne vode. Drug pomemben dejavnik za pripravo ponudbe je poznavanje možnosti vgradnje in povezav na obstoječ sistem. Za to je potreben dogovor za ogled objekta, na podlagi katerega vam tudi izdelamo dokončno ponudbo.

REŠITVE ZA RAZLIČNE POTREBE:

  • split toplotne črpalke za ogrevanje in ločeno pripravo tople sanitarne vode (zunanja enota, notranja enota, zalogovnik TSV)
  • split toplotne črpalke za ogrevanje in integrirano pripravo tople sanitarne vode (zunanja enota, notranja enota z zalogovnikom TSV)
  • monoblok toplotne črpalke za ogrevanje in ločeno pripravo tople sanitarne vode (zunanja enota, zalogovnik TSV)
  • toplotne črpalke za pripravo tople sanitarne vode (zalogovnik TSV z integrirano toplotno črpalko)
  • toplotne črpalke VODA/VODA za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode (za ogrevanje se izkorišča vodno vrtino, geosondo...)